Среда, 08 Мая 2024, 22:11
Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Здесь может быть ваша реклам. Занять
Меню сайта
Закладки
Оф. странички
Группа Brazzaville
Статистика сайта
Фотографий: 76
Новости: 2119
Статьи: 48
Тесты: 25
Соц.опрос
Кто такой Степан Бандера?
Всего ответов: 56
Новое на форуме
Вопрос администрации
Новый адрес сайта indon.in.ua
Небольшие, но приятные обновления....
 Блог
Главная » 2010 » Август » 31 » ПОЖЕЖНІ-РЯТУВАЛЬНИКИ УКРАЇНИ – НАЙКРАЩІ У СВІТІ СПОРТСМЕНИ У ПОЖЕЖНО-РЯТУВАЛЬНОМУ СПОРТІ.ФОТО
17:08
ПОЖЕЖНІ-РЯТУВАЛЬНИКИ УКРАЇНИ – НАЙКРАЩІ У СВІТІ СПОРТСМЕНИ У ПОЖЕЖНО-РЯТУВАЛЬНОМУ СПОРТІ.ФОТО

Золото, яке виборола збірна України на VI Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту, є ще одним доказом високого рівня підготовки МНС в цілому до виконання завдань за призначенням. Міжнародні змагання такого рівня проводяться Міжнародною спортивною федерацією з пожежно-рятувального спорту (Москва) з 2002 року. За цей час Чемпіонами світу тричі ставали спортсмени Білорусі, двічі – Росії. Україна чотири рази входила у трійку лідерів, але жодного разу ще не піднімалася на найвищу сходинку п’єдесталу. І тільки Чемпіонат 2010 року приніс перемогу Україні. Правду каже народна мудрість про те, що вдома й стіни допомогають.

Наразі Міжнародна федерація поєднує спортивні організації пожежних та рятувальників 19-ти країн світу. Але високий організаційний рівень проведення змагань, запекла боротьба спортсменів, динамика спортивних досягнень, унікальність самого пожежно-рятувального спорту, який має прикладне значення, та високий авторитет у світової спільноти Президента федерації – Міністра МНС РФ Сергія Шойгу – сприяють значній популярізації Чемпіонату. Тож кожного разу на змагання приїздять делегації стран, які хочуть ближче познайомитися з унікальним спортом та його організаторами.

На VI Чемпіонаті в Україні були присутні у якості наглядачів делегації Австрії, Греції, Кореї, Португалії, Сербії, та Франції. Такі делегації, побувавши на Чемпіонаті, потім активно поповнюють лави Федерації. Дуже приємно, що ці країни вирішили приїхати саме на ті змагання, що відбулися в Україні.

Також на привітну українську землю 27 серпня, у день відкриття змагань, приземлився літак МНС Російської Федерації, який привіз вельмишанованого гостя - Міністра МНС РФ Сергія Шойгу. Зустрів його біля трапа українській колега – тимчасово виконуючий обов’язки Міністра МНС України Михайло Болотських. Обох керівників пов’язують не тільки добрі стосунки, а й спогади про взаємодію під час ліквідації масштабних пожеж та надзвичайних ситуацій, які, на жаль, не визнають кордонів.

Вже неодноразово українські та російські рятувальники пліч-о-пліч рятували людські життя у пожежах та техногенних катастрофах. Згадати хоча б авіакатастрофу у Сухій Балці (Донецька область), коли розбився літак «Анапа-Санкт-Петербург», або нещодавні події – лісову пожежу у Воронезькій області, при гасінні якої допомогала авіація МНС України. Тож зустріч двох керівників була теплою і дружньою.

Також тепло і дружньо зустріла Україна команди-учасниці з Росії, Білорусі, Угорщини, Азербайджану, Болгарії, Німеччини, Казахстану, Латвії, Словакії, Чехії, Естонії.

На церемонії урочистого відкриття до Міністрів МНС РФ та України приєдналися голова Донецької обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк, голова Донецької обласної ради Андрій Шишацький та Донецький міський голова Олександр Лукьянченко. У своїх виступах вони вітали всіх гостей змагань, а спортсменам бажали чесної боротьби та високих результатів.

Гості, спортсмени та вболівальники також отримали привітання від творчих колективів Донеччини, та зірок української естради – Володимира Гришка та Миколи Гнатюка. Під час концертної програми стадіон неодноразово вибухав оплесками.

У такій піднесеній атмосфері пройшли фінальні забіги першого виду змагань – підйому штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху учбової вежі. Тоді вдача посміхнулася росіянам – вони перемогли у цьому виді змагань. Тож Кубок за високі особисті досягнення від голови Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, спеціально виготовлений для VI Чемпіонату світу, повіз додому росіянин Олександр Волков, який став Чемпіоном світу у «штурмовці». Ввечері того ж дня гості мали можливість подивитися на прикрашений до свят Донецьк. Місто готувалося святкувати одразу дві події – День міста та День шахтаря, тому зустріло гостей та учасників пожежно-рятувальних змагань причепуреним якнайкраще.

На другий день змагань, 28 серпня, на одному з найкращих стадіонів Європи – РСК «Олімпійський» вирували спортивні пристрасті. Спортсмени змагалися одразу у двох видах: стометрівка з перешкодами та естафета 4х100 м. Команди фінішували з мінімальним розривом. Боротьба йшла за долі секунди. Саме на стометрівці були встановлені два нові світові рекорди. Представники команди Білорусі Володимир Сидоренко і Володимир Стрельченя в стометрівці показали результати, що перевищили рекорд світу минулого року: 15,36 секунд і 15,02 секунди відповідно. Нагадаємо, що кращим результатом у світі було 15,37 секунди. Однак, за результатами фінальних забігів, Чемпіоном світу у стометрівці з перешкодами став представник збірної Білорусі Микола Васильченко, який подолав дистанцію із результатом 19,12 секунди. Друге та третє місця таки дісталися Володимиру Стрельчені та Володимиру Сидоренку. Під час нагородження за перемогу у цьому виді змагань весь п’єдестал заполонила Білорусь.

Перемогу в естафеті 4х100 м отримала команда України з результатом 54.41 секунди. Друге місце здобула збірна Росії, а третє – команда Чехії. Наприкінці другого дня змагань сформувалася група команд-лідерів, яка не викликала здивування: Україна, Росія, Білорусь, Чехія. Ці страни є традиційними лідерами у змаганнях з пожежно-рятувального спорту. Та все вирішив останній етап змагань – бойове розгортання – який відбувся у заключний день змагань, 29 серпня. Першість у цьому виді виборола команда Словакії, яка до цього лідерства у забігах не мала. Однак, Україна, яка у бойовому розгортанні була другою, у загальнокомандному заліку втримала першу позицію. Нарешті до колекції срібних та бронзових нагород української збірної додане золото перемоги у міжнародному змаганні.

Учасники та гості змагань підкреслили високий рівень організації VI Чемпіонату світу, віддали належне сучасному технічному оснащенню і зручності арени змагань – донецькому регіональному спортивному комплексу «Олімпійський», та щирій гостинності українців.

Ще до початку спортивних баталій, Міністри МНС Російської Федерації та України урочисто відкрили у Донецьку пам’ятну скульптуру, присвячену VI Чемпіонату світу, що стало початком доброї традиції – встановлювати такі скульптури у тих містах, де проходитимуть наступні міжнародні змагання.

А прапор VI Чемпіонату світу поїхав у Німеччину, яка прийматиме VIІ Чемпіонат.






















Категория: Общество | Просмотров: 854 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Информационный портал ДОНЕЦК © 2024 При копировании материала, ссылка обязательна
Поиск по сайту
Вход пользователей
Логин:
Пароль:
Погода за окном
Курс валют
Курсы НБУ на сегодня
Читатели говорят
Совесть:
«Спілка будівельників Донбасу" - это коррумпированная организация, занимающаяся только склоками по заказу своих работодателей (коим является один из самых внушительных и самых наглых застройщиков г.Донецка). Эта организация инициирует и провоцирует множественные скандалы, самым подлым образом играя на непросвещенности и безграмотности жильцов близлежащих домов, выбирая людей преимущественно пенсионного возраста, далеких от знания законодательной базы в строительстве.

Олеся:
Мне 15лет. Я добрая, воспитанная, ответственная. Ищу работу на лето с зарплатой от 1200грн в месяц. Живу возле Ж/Д вокзала. 0997882314 звоните!

анжелина:
Больше заниматься нечем

Heiffencebima:
'

Артур:
тел.0958542798

Артур:
я парень ищу работу срочно (кроме работы промолтера) в донецке мне 15 лет

Праздники
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Последние записи
Добавить объявление

[Автомобили] [Бизнес, сотрудничество]
[Бытовые товары] [Для офиса]
[Компьютеры] [Лесная промышленность]
[Металлы] [Нефть, газ, уголь]
[Продукты питания] [Промышленное оборудование]
[Прочие товары] [Связь и телекоммуникации]
[Строительство] [Услуги в разных сферах]
[Химия] [Разное]

Категории раздела

Яндекс.Метрика

Используются технологии uCoz