Суббота, 11 Мая 2024, 23:17
Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Здесь может быть ваша реклам. Занять
Меню сайта
Закладки
Оф. странички
Группа Brazzaville
Статистика сайта
Фотографий: 76
Новости: 2119
Статьи: 48
Тесты: 25
Соц.опрос
Вы ощущаете в стране кризис
Всего ответов: 68
Новое на форуме
Вопрос администрации
Новый адрес сайта indon.in.ua
Небольшие, но приятные обновления....
 
Главная » 2010 » Октябрь » 18 » Пивовари б’ють на сполох — в Донецьку продають отруйне живе пиво
16:47
Пивовари б’ють на сполох — в Донецьку продають отруйне живе пиво

З 15 по 17 жовтня у Донецьку, в «Юзівській пивоварні», пройшла унікальна закрита конференція, зазернути за лаштунки якої була можливість у журналістів. Ласло Тотх, голова компанії «Zip technologies», пояснив, хто і з якою метою зібрався у шахтарській столиці.

За його словами, Перша міжнародна конференція «Zip brew world» - це данина поваги партнерам. «У 90-х роках ми зрозуміли, що люди у колишньому СРСР є потенційними клієнами маленьких броварень, які вже сторіччями існують у Європі, але яких немає на пострадянському просторі. Тому ми почали робити обладнання саме для цих територій», - розповів фахівець. Зараз компанія виробляє більше 50 зразків обладнання, хоча починала лише з 2-х.

Засновник ресторана-броварні Василь Микулин продовжив тему конференції. «Незважаючи на те, що цей семінар закритий, він має на меті дати новий поштовх до розвитку приватного пивоваріння». Він впевнений, що пиво може і має бути мистецтвом. «У нас більшість людей споживає пиво з пляшок. Але є все ж таки відсоток, який готовий споживати більш якісний та справжній продукт. У нас поки дуже мало подібних пивоварен, а на цій конференції виступатимуть найкращі світові спеціалісти. Тож є надія, що вони зможуть популяризувати серед бізнесменів цей вид підприємництва», - пояснив він.

Він також трохи розповів і про свій заклад. «Ми відкрилися 11 грудня, нам ще немає і року, але в нас вже є постійні улюблені клієнти. Це один з найбільших проектів в Україні, площа ресторану більше двох тисяч квадратних метрів, 3 поверхи, шість залів, дитяча кімната». Василь Микулін також поділився планами на майбутнє — наступний його проект буде пов’язаний з вином. «Я хочу, щоб якомога більше бізнесменів зрозуміли, що пиво — це дивовижна культура, і щоб відкривали подібні заклади за допомогою обладнання «Zip brew world». Я не боюся конкуренції, навпаки хочу, щоб вона була», - заявиви він.



Живе пиво у ларьках — це незрозуміло що


На питання про якість пива у пляшках та пива, яке продається на вулицях у ларьках під брендом живого пива, Василь Микулін пояснив: «Це наш головний біль. Про пляшки я не кажу нічого, і так все зрозуміло, пиво там обробляється та безліч разів фільтрується, втрачаючи свої смакові якості. А от те, що ніби називають живим пиво і продають зараз на кожному куті, пити не варто», - впевнений він.



«Це навіть пивом назвати складно. У нас найкращі солод та вода з Європи, які вони матеріали використовують для приготування, вам ніхто не скаже. Найчастіше, це просто якісь залишки після виробництва пива у пляшках. До того ж, ніде в таких точках продажу неможливо дотриматися температурного режиму. А це значить, що пиво просто пропадає, але його продовжують продавати, причому необмежену кількість часу. Людина ризикує, заливаючи це щось собі у шлунок. А от якщо ви приходите до приватної броварні, то ясно, хто несе відповідальність за пиво. Тут все персоніфіковано. Ви приходите до мене. І я несу відповідальність», - сказав засновник пивовварні.

Він додав, що зараз у його пивоварні варять 7 сортів пива, яке по суті є абсолютно аутентичним та неповторним. Пиво з «Юзівської пивоварні» зроблене на найкращих європейських матеріалах та задовольнить навіть найвибагливішого поціновувача. «У нас найдорожчий в Європі солод, 7 рівнів очистки води. Я відповідаю за те, що продається тут. Раз на два тижні ви можете на власні очі побачити, як вариться пиво», - підсумував Василь Микулин.

Пивовар як композитор

Повертаючись до конференції, варто відзначити, що організатори привезли до Донецька Вольфганга Кунце, німця за походженням, який мешкає у Дрездені та у свої 80 з гаком років вже протягом половини століття залишається гуру пивоваріння в світі. Він є автором такої собі біблії пивоваріння під назвою «Технологія солоду та пива», яка вже більше 40 років залишається посібником для всіх пивоварів не лише Європи, але й інших континентів. Він розповів присутнім, що для того, щоб пивовар став справді професійним, він має мінімально вчитися два роки, причому обов’язково безпосередньо на пивзаводі. «Що стосується мене, то я дуже радий, що зможу передати свій досвід пивоварам зі Східної Європи, які зібралися тут», - заявив німець.



За порівнянням же самого власника пивоварні, Василя Микуліна, варіння пива — це складний творчий процес, в якому необхідно мати чотири компоненти. Пивовар як композитор, який з семи нот постійно створює все нові і нові симфонії та етюди, тож споживання цього напою є набагато приємнішим, ніж просто пиття з пляшки на вулиці, що, до речі, вже є забороненим законом.

«ИнфоДон» По материалам: ngo.donetsk
Категория: Бизнес | Просмотров: 621 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Последние новости
Информационный портал ДОНЕЦК © 2009-2024 При копировании материала, ссылка обязательна
Поиск по сайту
Вход пользователей
Логин:
Пароль:
Погода за окном
Курс валют
Курсы НБУ на сегодня
Читатели говорят
Совесть:
«Спілка будівельників Донбасу" - это коррумпированная организация, занимающаяся только склоками по заказу своих работодателей (коим является один из самых внушительных и самых наглых застройщиков г.Донецка). Эта организация инициирует и провоцирует множественные скандалы, самым подлым образом играя на непросвещенности и безграмотности жильцов близлежащих домов, выбирая людей преимущественно пенсионного возраста, далеких от знания законодательной базы в строительстве.

Олеся:
Мне 15лет. Я добрая, воспитанная, ответственная. Ищу работу на лето с зарплатой от 1200грн в месяц. Живу возле Ж/Д вокзала. 0997882314 звоните!

анжелина:
Больше заниматься нечем

Heiffencebima:
'

Артур:
тел.0958542798

Артур:
я парень ищу работу срочно (кроме работы промолтера) в донецке мне 15 лет

Праздники
Праздники Украины
Гороскоп
Loading...
Последние записи
Добавить объявление

[Автомобили] [Бизнес, сотрудничество]
[Бытовые товары] [Для офиса]
[Компьютеры] [Лесная промышленность]
[Металлы] [Нефть, газ, уголь]
[Продукты питания] [Промышленное оборудование]
[Прочие товары] [Связь и телекоммуникации]
[Строительство] [Услуги в разных сферах]
[Химия] [Разное]

Категории раздела

Яндекс.Метрика

Используются технологии uCoz